torsdag 14. juli 2011

Irritasjonsmomenter (del 1)

Jeg irriteres og provoseres av mye mer enn jeg har godt av, men det jeg ble irritert over ifjor kan jeg ignorere med bravur i år og omvendt. 
Likevel er det noen ting som irriterer meg hele året, hvert år, og som jeg aldri vil kunne overse uten et øyenbrynsløft og litt ukledelig munnsnurp. 
Det ene er dyr med klær. Hvorfor trenger pus caps og golfjakke om jeg tør spørre? Eller trenger virkelig hundene å gifte seg? I brudekjole og smoking til alt overmål? 

Men seriøst, jeg forstår at kinesiske nakenhunder trenger en eller annen form for påkledning i den norske vinteren (og sommeren slik den er idag), og jeg snakker heller ikke om dekken til hestene. Jeg snakker om buksedresser til dachsen og foldeskjørt til skogkatten. De har da pels! Kjøp deg en dukke for pokker, tenker jeg når jeg ser slike tilfeller på gata, og må snu meg og ta meg sammen for ikke å gå bort å være frekk.

De grelleste eksemplene på dyr-klær-kombo finnes selvfølgelig i Amerika. Alt finnes i Amerika. Mulighetenes land. Her har du nemlig Mulighet til å vise deg som den idioten du er, og finne mange hundre tusen i samme båt, som også kler hundene, kattene, ilderne, kaninene osv i tullete klær. Ikke til forkleinelse av amerikanere generelt, de er både hyggelige og elskverdige, men nå snakker vi om klær og dyr.

Ja, også snakker vi om missekonkurranser for barn.

Dette er en annen ting jeg aldri vil slutte å la meg provosere av (vi er over fra irritasjon til provokasjon). Fra barna er nyfødte balles de inn i en verden som etter min mening er direkte usunn. Det eneste som er viktig er å være vakker og glitrende. Voksenversjonen av denne verdenen kan nok være like så usunn, men der er det voksne aktører som etter stor sannsynlighet selv har valgt å være der. 
 4 år gamle jentunger og guttunger skal leke i søla, dulle med dukker, sparke fotball og bare være barn. De skal ikke gråte fordi de ikke var vakre nok til å komme til topps i en skjønnhetskonkurranse. De skal ikke ha problemer med rygg og føtter før skolealder fordi de måtte gå med høye hæler for å være pene og smekre. De skal ikke gå med dype utrigninger, korte skjørt og tung sminke. Det er ikke normalt! 

Jo, det er normalt når man kler seg ut og leker med det, men disse konkurransene er ikke en lek, det er blodig alvor. Jeg får elevert intrakranialt trykk bare av å skrive om dette. De skarpeste meningene er til og med sensurert bort.

Man kan selvsagt ikke sammenligne disse to sakene, da den første er kun idiotisk, og den andre er både vulgær, sørgelig og makaber.

Jeg kunne ha sittet her hele dagen og skrevet verdens lengste blogginnlegg om irritasjoner i både hverdagsstørrelser og i monsterstørrelser, men jeg velger å la det bli med disse to. Noe må jeg ha å skrive om senere også.
Ann-Sisilie

søndag 3. juli 2011

Kunsten å utsette

Alle er vi flinke til ett eller annet.
 Noen er flinke til å spille et instrument eller flere, noe en flinke til å bake, noen er helt rå på å holde orden i huset. Jeg er ikke flink i noen av delene. Jeg har sikkert mine flinke sider jeg også, men det jeg er aller flinkest til er utsettelser. Her følger TOPP 10-lista.

1) Rydding i bua. status; utsatt opp til flere ganger, siste utsettelse er til ferien. (Jeg betviler at jeg kommer til å gjøre det i ferien, for da har jeg jo ferie...)
2) Sortering og rydding i klesskap. Status; utsatt på ubestemt tid.
3) Vasking bak kjøleskap og komfyr. Status; Jeg visste ikke at jeg hadde utsatt det før jeg kom til å tenke på det nå...
4) Tine av fryseren. Status; Kommer til å være utsatt til jeg ikke får igjen lokket og MÅ gjøre det. Av erfaring kommer slike nødvendigheter rundt leggetid, sent om kvelden.
5) Skrubbing inni komfyren. Status; UTFØRT!!!
6) Lapping av sykkeldekk. Var utsatt så lenge at min far tok oppgaven det når opphavet var på helgebesøk. Status; UTFØRT!
7) Plenklipping. Status; utsatt til oppholdsvær. På ubestemt tid der altså.
8) Påfylling av vinlager da det for tiden er tomt. Status; Hva er dette å utsette egentlig?
9) Røykeslutt. Status; Atter utsatt til vinterhalvåret. Det er alt for godt med en røyk og et glass vin i hagen når det er godvær. Ser an saken i okt-nov 2011.
10) Trening. Status; utsettelser kommer på løpende bånd, til mine treningskameraters store frustrasjon.

Jeg kommer til å måtte trene alene for alltid siden jeg er slik en NoShow. Vi burde egentlig hatt en straffeordning på dette. 3T har jo det dersom man ikke møter opp på en time man har booket seg til, 50 kr i noshow-gebyr. Dette burde jeg ha fått for hver gang jeg booker en time og etterpå avbooker meg når jeg "plutselig" blir lat. Noen hadde blitt søkkrike for å si det sånn... 

Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre for å bli kvitt denne latskapen. Det er vel min "nisse på lasset" det sikkert. Jeg hadde kanskje vurdert hypnose, hadde det ikke vært for min redsel for å bli forvandlet til ei geit eller noe tilsvarende.

Jeg kan ikke si jeg liker denne siden av meg som driver og utsetter hver eneste lille ting. Jeg må jo gjøre disse tingene før eller siden likevel, såpass vet jeg. Jeg vet også at det er skikkelig deilig å ha gjort det! Den dagen jeg virkelig HAR ryddet bua kommer jeg til å skryte uhemmet av meg selv, og kalenderen vil ha en ny merkedag. Mark my words.